preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki - opis projekta

Učenici 4.c razreda sudjeluju u Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki koji će se ove godine održati putem platforme eTwinning. Projekt će trajati od 10. veljače 2021. do 30. travnja 2021. U projektu sudjeluje 95 vježbeničkih tvrtki iz cijele Hrvatske.

Vježbenička tvrtka nastavni je predmet u hrvatskim srednjim školama obrazovnog sektora Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, njome učenici razvijaju kompetencija o osnivanju i vođenju tvrtke.

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki namijenjen je učenicima srednjih škola koji se u svom radu susreću s nastavnim predmetom Vježbenička tvrtka. Virtualni sajam omogućuje učenicima stjecanje iskustva sajamskog poslovanja kroz različite alate na način da se sve odvija digitalno.

Ciljevi projekta su: uključivanje minimalno petnaest škola iz Republike Hrvatske koje u svom djelovanju provode predmet Vježbenička tvrtka, stvaranje baze učeničkih radova s primjerima dobre prakse, stvaranje baze podataka za daljnju komunikaciju vježbeničkih tvrtki i stvaranje socijalnog kapitala u uvjetima pandemije. 

 

 

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki

 

Obzirom na epidemiološke uvjete, ove školske godine Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki održava se putem platforme eTwinning. U projektu sudjeluje 90 vježbeničkih tvrtki iz cijele Hrvatske.

Učenici četvrtog razreda ekonomske škole, pod mentrorstvom profesora ekonomske grupe predmeta, pridružili su se projektu. Na sajmu su sudjelovale dvije vježbeničke tvrtke iz Srednje škole Slunj iz 4.c razreda: VT La Ven Dee d.o.o. i VT Starburger d.o.o. VT La Ven Dee d.o.o. bavi se prodajom na malo proizvoda od lavande, a VT Starburger d.o.o. prodajom na malo zdravih hamburgera u boji, zdravih keksa i sokova. Iz svake vježbeničke tvrtke sudjelovalo je troje učenika koji su sudjelovali na Zoom sastancima s učenicima iz drugih škola i zajednički osmislili slogan projekta. Na nastavnim satovima Vježbeničke tvrtke izrađivali su video, prezentaciju i promidžbene materijale (letak, brošura, vizitke) svojih vježbeničkih tvrtki. Video u duljini od tri minute sadrži opis djelatnosti vježbeničkih tvrtki, proizvode, vizije i misije naših vježbeničkih tvrtki. Prezentacija se odnosi na društvenu odgovornost tvrtki, a u promidžbenim materijalima se opisuju pojedinačni proizvodi. Stekli su nova znanja te iskustvo kroz timski rad gdje je svaki učenik bio uključen u izradu materijala.

 

VT La Ven Dee d.o.o

VT La Ven Dee d.o.o. se bavi prodajom na malo proizvoda od lavande. Na poveznici se nalazi videouradak koji sadrži opis djelatnosti vježbeničke tvrtke.

https://www.youtube.com/watch?v=JexBQVwf8iw 

 

BROŠURA

 

 

 

VIZITKE 

 

 

 

 

 

VT Starburger d.o.o

VT Starburger d.o.o. se bavi prodajom na malo zdravih hamburgera u boji, zdravih keksa i sokova. Na poveznici se nalazi videouradak koji sadrži opis djelatnosti vježbeničke tvrtke.

https://www.youtube.com/watch?v=NGnmUfPhnJI

 

BROŠURA 

 

 

 

 

VIZITKE


 

VT Gospodari jabuka d.o.o.

Učenici trećeg razreda ekonomskog smjera Srednje škole Slunj u školskoj godini 2021./2022. sudjelovali su u eTwinning projektu pod nazivom Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki. Osim njih, natjecanju je pristupilo više od 90 srednjih škola iz cijele Hrvatske, a natjecanje je održano u razdoblju od ožujka 2022. godine do svibnja iste godine.
Zadatci su bili podijeljeni u tri kategorije, a trebalo je izraditi prezentaciju, mrežnu stranicu i Facebook stranicu vježbeničke tvrtke.
Prezentacija vježbeničke tvrtke sadržav
ala je 15 prikaznica te je izrađena u digitalnom alatu uz snimanje zaslona i učenika koji izlaže prezentaciju. Navedena prezentacija sadržavala je podatke o vježbeničkoj tvrtki, podatke vježbeničke tvrtke iz sudskog registra, njezinu viziju i misiju, asortiman i održivost.
Druga kategorija
zadataka na natjecanju bila je izrada mrežne stranice vježbeničke tvrtke. Ona je sadržavala četiri potkategorije, odnosno dio „O nama“ u kojem objašnjavamo djelatnost vježbeničke tvrtke, njezin logo, slogan, viziju i misiju, organigram te poveznicu za Facebook stranicu. Također, stranica je sadržavala kategoriju asortimana, partnerskih tvrtki i kontakt vježbeničke tvrtke.
Nadalje, izradili smo Facebook stranicu te na njoj istaknuli profilnu i pozadinsku fotografiju, događaj po želji, informacije i foto album s proizvodima koje prodajemo.
Sudjelovanjem u
eTwinning projektu stekli smo nova znanja i vještine u području ekonomije, poduzetništva i informatike. Sretni smo i ponosni na trud i rad koji smo uložili u navedeni projekt te se nadamo boljim budućim uspjesima.
  

 

 

UPISI

 


e-dnevnik

 


Katalog knjižnice

 


"I ja želim čitati!"

Policija u zajednici

 

        

Dragi učenici!

Ako postoji bilo kakav problem ili potreba da razgovarate s nekim iz policije, možete se obratiti kontakt policajcu Ivanu Obajdinu na e-mail ili telefon.

Kontakt policajac Ivan Obajdin

Tel: 664-819

e-mail: iobajdin2@mup.hr


TražilicaKalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne web stranice

preskoči na navigaciju